Firewall consultant / engineer

August 25, 2020

Wij zoeken iemand die in de omgeving van Twente woont en die graag onderdeel wil uitmaken van een gezond groeiend Cyber Security bedrijf. Wil jij onze klanten helpen met allerlei vragen en problemen op het gebied van Palo Alto Networks en Sophos Firewalls? Wil jij ons visitekaartje zijn bij onze klanten en prospects? Lees dan vooral verder want misschien passen wij wel goed bij elkaar!

Wij zijn een no-nonsense cybersecurity bedrijf in Twente (Almelo) en we zijn op zoek naar een Medior / Senior Firewall Consultant. We zoeken iemand die al heel veel weet van firewalls (bijvoorbeeld omdat je nu al firewalls beheert bij je werkgever of omdat je bij een ander bedrijf al veel consultancy doet) en wil doorgroeien naar absolute eindbaas firewalls!


Onze missie

Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers en onze klanten weten wat we doen als organisatie en waarom we dat precies doen. Daarom is ons missiestatement: “Cyberveiligheid begrijpelijk en daarmee haalbaar maken voor alle (middel)grote bedrijven en instellingen in Nederland.


Wat ga je doen

De functie waarvoor we jou zoeken is er één die veel zelfstandigheid, goede technische kennis maar ook zeker ervaring vereist. We bieden ondersteuning op allerlei producten zoals firewalls (Palo Alto Networks, Sophos), Antivirus, MDM (MobileIron), Mail- en Web Security, Secure File Transfer, Encryptie en wireless (Cisco Meraki). Daarnaast voeren we pentests en security scans uit, schrijven we (V)LAN/IP-plannen en adviseren we klanten op het gebied van Cyber Security. 

Jouw primaire taken bestaan uit het leveren van 3e lijns firewall- (zowel segmentatie- als edge-firewalls) ondersteuning aan systeem- en netwerkbeheerders van onze klanten (telefonisch / remote), beheren van firewalls en netwerken (NOC/SOC), het adviseren van klanten (pre-sales on-site) en als dat jouw ambitie is, ook het implementeren van firewalls in klantnetwerken.


Hoe ziet het team eruit waarin je komt te werken

Het team waar jij deel van uit gaat maken bestaat uit 2 Senior Cyber Security Consultants (ethical hackers) en 3 Security Engineers, allemaal met vele jaren ervaring in security en networking. Daarnaast hebben we vaak nog 1 of 2 junior security engineers en/of stagiaires.


Wat verwachten we van jou

We verwachten met name van jou dat je verantwoordelijkheid neemt en zelfstandig je werkzaamheden uitvoert. Je moet stevig in je schoenen staan want het team is kritisch als het gaat om kennis, inzet en zelfstandigheid. Verder vinden we het belangrijk dat je sociaal bent en een dosis humor en enige zelfspot meebrengt. Naast dit alles zijn er nog enkele belangrijke kenmerken waar we waarde aan hechten, namelijk:

 • Minimaal een HBO werk/denkniveau, bij voorkeur in de richting van (technische) netwerkbeveiliging
 • Minimaal enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie of een functie vol firewall-ervaring
 • Een positieve mentaliteit en een goed werkethos
 • Je hebt passie voor firewalls en netwerken en hebt bij voorkeur al kennis van Palo Alto Networks of Sophos firewalls
 • Je moet sociale interactie met klanten en collega's leuk vinden ;-)
 • Goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal
 • Woonachtig in Twente (of vlakbij) in verband met de reistijd


En wat kunnen we jou bieden?

Een leuke en uitdagende functie bij een gezellig IT Security bedrijf (de enige in Twente!!) met:

 • Een functie voor 40 uur per week (36 uur bespreekbaar maar fulltime heeft voorkeur)
 • Een prima salaris
 • 25 vakantiedagen op jaarbasis
 • Trainings- en opleidingskansen
 • Een uitstekende pensioenregeling
 • Regelmatige uitjes en diners met je collega’s
 • Mogelijkheden om door te groeien in de functie (middels trainingen en opleidingen)
 • Auto van de zaak

Tenslotte

Als onderdeel van de selectieprocedure zullen we je vragen om een technische opdracht uit te voeren. Dit geeft ons een indruk van je kennis en oplossend vermogen. We zijn dan ook wat minder onder de indruk van een CV met allemaal certificaten maar des te meer van mensen die echt goed zijn in dit vak.

Zie jij jezelf in deze rol bij ons bedrijf en denk je dat jij het verschil kunt maken? Ben jij van mening dat deze functie je op het lijf geschreven is? Dan willen we met jou kennismaken! Solliciteer dan nu op de vacature firewall consultant door een e-mail te sturen aan florian@groupsecure.nl met je CV en een motivatie!

Abonneer op onze nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Klaar om jouw cybersecurity naar een hoger niveau te tillen?

Let's get started!