Antivirus
Oplossingen - Antivirus

Antivirusoplossingen  
Virussen zitten steeds geraffineerder in elkaar. Dat heeft als logisch gevolg dat ook de antivirusoplossingen hierin meegaan. Sterker nog, iedere antivirus leverancier tracht een product te bieden dat niet reactief maar preventief acteert. Ten aanzien van antivirus oplossingen is GroupSecure partner van Sophos, Palo Alto Networks en Webroot.

 

Antimalware oplossing

Waar jaren geleden de term ‘’antivirus’’ ook daadwerkelijk inhoudelijke dekking had, is dat tegenwoordig wel anders. Antivirussoftware is in wezen anti malware software. Het landschap aan digitale bedreigingen is sterk gediversifieerd waardoor bekende bedreigingsvormen zoals adware, trojans (trojaans paard), spyware, ransomware en worms bij zijn gekomen. Het gemeenschappelijke element van malware ligt in het doel tot het willen infecteren en schade aanrichten binnen het gehoste systeem. Naast de bescherming tegen malware dient de gebruiker ook beveiligd te worden tegen verschillende vormen van exploits. In het kort gezegd zijn exploits, methoden waarbij gebruik gemaakt wordt van bugs  of kwetsbaarheden binnen de software waarmee vervolgens schade aangericht kan worden. Aangezien deze bescherming geboden dient te worden op alle soorten devices, wordt tegenwoordig ook wel gesproken van advanced endpoint protection.  Om bescherming te bieden tegen deze vormen van malware zijn anti virus oplossingen geavanceerder geworden. Daardoor zijn er ook meer onderlinge verschillen te vinden tussen anti virus producten. Hieronder zullen we een korte toelichting geven op een aantal kenmerken ten aanzien van de anti malware oplossingen die wij onze klanten te bieden hebben.

 

Advanced Endpoint Protection

GroupSecure biedt verschillende endpoint protection oplossingen waarbij wij samenwerken met Sophos, Palo Alto Networks en Webroot. De betreffende oplossingen bieden allen een gedegen endpoint bescherming maar er zijn natuurlijk onderlinge verschillen. Doordat de behoeften van onze klanten ook uiteenlopen wordt op basis daarvan een keuze gemaakt.

Sophos en Palo Alto Networks bieden een echte totaaloplossing waarbij intensieve communicatie tussen netwerk, de cloud en de endpoints de basis vormt om bedreigingen te stoppen voordat er sprake is van geïnfecteerde endpoints. Het voorkomen van infecties wordt o.a. bewerkstelligd door data over de hele wereld te analyseren waarbij Sophos als één van de eerste vendors doormiddel van Intercept X, gebruik maakt van een deep learning component. Hierdoor kunnen nieuwe bedreigingen nog eerder gesignaleerd worden.

Webroot richt zich meer op echte endpoint protection waarbij het zo min mogelijk resources van het systeem in beslag neemt. Het is vooral goed in het bieden van bescherming tegen malware maar biedt niet de uitgebreide bescherming tegen alle soorten bedreigingen. Webroot is dan ook een perfecte endpoint protection oplossing die naast bestaande beschermingssoftware van andere leveranciers kan draaien.

Meer weten over onze antivirusoplossingen?
Als Platinum Solution Partner van Sophos, MSP Partner van WebRoot en Silver Partner van Palo Alto Networks kunnen we onafhankelijk adviseren en samen kijken naar de best passende oplossing. Wij praten graag met je verder. 
T 0546 - 746010
E info@groupsecure.nl

 

Onze Antivirus partners

Webroot
Palo Alto
Sophos
Exclusive Networks
Contec
Tech Data