Canary Honeypot: zeer waardevolle toevoeging op je beveiliging

January 17, 2023

Als bedrijf is het essentieel om de beveiliging van je netwerk serieus te nemen. Hackers zijn voortdurend op zoek naar manieren om toegang te krijgen tot bedrijfsnetwerken, en het is belangrijk om te weten wanneer ze actief zijn voordat ze de kans krijgen om schade aan te richten. Dit is waar Thinkst Canary Honeypots om de hoek komt kijken.

Maar wat zijn Thinkst Canary Honeypots precies? Kort gezegd zijn het valstrikken die zijn ontworpen om hackers op te sporen voordat ze de kans krijgen om schade aan te richten. Ze zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken, en kunnen helpen om het bewustzijn te verhogen van het feit dat er iemand aan het infiltreren is in het netwerk.

Een van de belangrijkste voordelen van Thinkst Canary Honeypots is dat ze in staat zijn om langdurige aanvallen te detecteren. In veel gevallen blijven hackers voor langere tijd actief in een netwerk voordat ze overgaan tot het exfiltreren van gegevens of het versleutelen van bestanden met ransomware. Door het gebruik van Thinkst Canary Honeypots is het mogelijk om deze soort aanvallen vroegtijdig te detecteren, voordat de hackers de kans hebben gehad om significante schade aan te richten.

Dus, hoe werken Thinkst Canary Honeypots? In essentie nabootsen ze echte assets binnen een netwerk, zoals servers of werkstations. Als een hacker probeert te interageren met de honeypot, zal dit een waarschuwing triggeren, waardoor het beveiligingsteam op de hoogte wordt gesteld van het bestaan van een onbevoegde gebruiker. Dit stelt het team in staat om actie te ondernemen en te voorkomen dat de hacker onopgemerkt blijft binnen het netwerk.

Thinkst Canary Honeypots kunnen een effectief onderdeel zijn van het beveiligingsecosysteem van een bedrijf. Als ze worden gebruikt in combinatie met andere beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls en antivirussoftware, kunnen ze een extra laag bescherming bieden tegen cyberdreigingen. Door ongeoorloofde activiteit binnen het netwerk te detecteren en hierop te waarschuwen, kunnen Thinkst Canary Honeypots helpen om data breaches te voorkomen en beschermen tegen de verwoestende gevolgen van ransomware-aanvallen.

Tot slot kan het gebruik van Thinkst Canary Honeypots een waardevol hulpmiddel zijn in het beschermen van het netwerk van een bedrijf. Door langdurige aanvallen te detecteren en het beveiligingsteam te waarschuwen voor de aanwezigheid van ongeoorloofde gebruikers, kunnen ze helpen om de exfiltratie van data en het versleutelen van bestanden door ransomware te voorkomen. Als onderdeel van een uitgebreid beveiligingsecosysteem kunnen Thinkst Canary Honeypots een extra laag bescherming bieden tegen cyberbedreigingen.

Klaar om jouw cybersecurity naar een hoger niveau te tillen?

Let's get started!