Canary Hacker Alert

♪ Hacker detected! ♫

Met onze Canary Hacker Alert kunnen wij in een vroeg stadium, actieve aanvallers in het bedrijfsnetwerk signaleren. Hoe we dat doen? In 3 simpele stappen en in 5 minuten:

Stap 1 Het configureren van een kanarie honeypot bestaat uit enkele keuzes maken in de cloud-console. Afhankelijk van de locatie waar de kanarie wordt ingezet in het netwerk, kies je bijvoorbeeld voor het simuleren van een Windows-server, een Synology NAS of een Cisco switch. Wel altijd met een iets verouderde versie die vatbaar is voor aanvallen, omdat je daarmee de aanvallers lokt.

Na de keuze voor het soort devices, kan je het nog wat verder configureren om de kanarie nog beter in jouw eigen netwerk te laten passen. Denk bijvoorbeeld aan het configureren van een file-share met "echte" bestanden of een webportal met login-mogelijkheden.

Stap 2 Na configuratie wordt een virtual appliance instance gemaakt voor het virtualisatieplatform dat je gebruikt: VMware, Hyper-V, Amazon, Google Cloud of Microsoft Azure. Deze instance start je binnen het gewenste netwerksegment en de kanarie maakt zich klaar voor gebruik.

Gebruik je een ander platform of helemaal geen virtualisatie? Ook geen probleem, voor hetzelfde geld leveren we een hardware-appliance.

Stap 3 De kanarie honeypot imiteert een vatbaar apparaat en zodra een aanvaller probeert misbruik te maken van de geïmiteerde server of het device, wordt er een alert verzonden. Deze alerts kunnen per e-mail of SMS worden verzonden en ze kunnen via Teams, syslog-servers of SIEM-oplossingen worden doorgezet.

Stap 4 Huh? Stap 4? Er waren toch maar 3 stappen? Dat klopt, maar stap 4 is het dagelijkse beheer van de Canary honeypots. Of eigenlijk het ontbreken ervan. Er is geen dagelijks beheer! Sterker nog, er is vrijwel geen beheer noodzakelijk. Elke paar maanden inloggen en eventueel wat finetunen is voldoende.

Simpele honeypot

Onze kanaries zijn laagdrempelige honeypots die snel zijn in te zetten, simpel te configureren en zeer eenvoudig te beheren. Het aantal "valse" meldingen is heel erg laag dus als een kanarie begint te "zingen" weet je dat het menens is.

Wil je meer weten van deze Hacker Alert, laten we dan een online demo inplannen van 45 minuten. Meer tijd hebben we niet nodig!

Aanvraag Demo

Enkele andere diensten en oplossingen

Om bedrijven en ICT-netwerken nog beter te beschermen

Klaar om jouw cybersecurity naar een hoger niveau te tillen?

Let's get started!