Koekkoek!
Dwars door de phishing-verdediging heen!

Is niet erg, het overkomt zelfs de beste! Gelukkig hebben wij geen kwaad in de zin en vragen we niet om je gegevens.

Moderne phishing-aanvallen gaan tegenwoordig verder dan de standaard e-mailzwendel die je gewend bent. Links in berichten-apps, sociale media, sms-berichten, contactloze NFC-tags. En ja, zelfs QR-codes. Allemaal kunnen ze nietsvermoedende gebruikers besluipen en bedriegen met valse bestemmingspagina's die gevoelige informatie verzamelen.

Kijk hieronder eens voor al onze oplossingen om je tegen phishing te beschermen, of neem vrijblijvend contact op met onze consultants.

Een aantal van onze oplossingen

Om de risico's van phishing aanvallen te beperken!

Veelgestelde vragen

Over phishing

OK, ik ben in jullie QR-phishing getrapt. Maar hoe had ik dat kunnen voorkomen?

Omdat wij natuurlijk geen kwaadaardige landingspagina hebben gemaakt, is er in dit geval niets aan de hand. Maar er zijn wel degelijk goede mogelijkheden om QR-code phishing of andere aanvallen op smartphones en mobiele e-mail clients te voorkomen. Denk hierbij aan afgeschermde QR-code scanners, geavanceerde anti-phishing oplossingen en anti-malware toepassingen speciaal voor smartphones en tablets. Deze zijn gemaakt om zo weinig mogelijk van de batterij te vragen maar toch uitstekende bescherming te bieden. Enkele jaren geleden was het veelal niet noodzakelijk om extra beveiligingsmiddelen op smartphones in te zetten. Tegenwoordig is het net zo onmisbaar als anti-virus software op laptops, desktops en servers.

Ik wil graag een Phishing aanval uit laten voeren in mijn organisatie. Hoe werkt dat precies?

Allereerst gaan wij samen met jou in overleg over het doel van de phishing-actie, hoe vaak een phishing simulatie moet worden gedaan (bijvoorbeeld eenmalig of 4x per jaar). Daarna kijken we naar een passende aanval. We hebben de keuze uit allerlei bestaande templates maar kunnen ook een unieke phishing-aanval voor je bouwen met een unieke e-mail (met of zonder bijlagen), domeinnaam, webformulieren, enz. Als dat is bepaald, prikken we een datum waarop de aanval wordt uitgevoerd. Tenslotte passen we de e-mail filters van de organisatie aan om aflevering van onze phishing-actie te garanderen. Na de gesimuleerde aanval maken we een rapport op met onze bevindingen en aanbevelingen en deze bespreken we met jou.

Beschermt een SPAM-filter ook tegen phishing-links?

Die vraag is niet altijd met een definitief "ja" of "nee" te beantwoorden, maar enkel een SPAM-filter houdt alleen SPAM buiten de deur en geen phishing-links, malware of spyware. E-mails zijn ontworpen om tekst, links, plaatjes en bijlagen te bevatten, dus ook een phishing-link wordt vaak als "legitiem" aangemerkt door een SPAM-filter. Meer geavanceerde e-mail filters zijn in staat om op basis van reputaties van de domeinen (waar de links naar verwijzen) phishing tegen te gaan. Nog beter zijn de e-mail filters die zogenaamde "Time-Of-Click" bescherming bieden. Dit betekent dat wanneer een gebruiker een e-mail ontvangt in zijn mailbox, de links door het filter zijn "herschreven" naar veilige links. Als een gebruiker dan op zo'n link klikt, dan zal het geavanceerde mailfilter activeren en eerst de pagina controleren. Als dan blijkt dat het phishing was, dan opent de pagina niet en krijgt de gebruiker een waarschuwing.

Klaar om jouw cybersecurity naar een hoger niveau te tillen?

Let's get started!